De Keuken

Wat de keuken van het Wapen van Kattuk het best kenmerkt is volgens chefkok en eigenaar Pieter van Klaveren het volgende: een combinatie van de Nederlandse en Franse keuken met diverse Aziatische, Spaanse en Italiaanse invloeden. Dit heeft geresulteerd in een evenwichtig samengestelde menukaart met heerlijke gerechten en gerechten-combinaties. De kaart bevat een combinatie van vleesgerechten, visgerechten en vegetarische gerechten.

Ingrediënten

Goed en eerlijk voedsel verdient pure en verse ingrediënten. Alle gerechten op de kaart van Eeterij het Wapen van Kattuk vinden daarin hun basis. De leveranciers zijn zorgvuldig gekozen en kennen de vereisten die chef-kok Pieter stelt aan alle basis ingrediënten. Met name aan vis en vlees worden hoge vereisten gesteld. Het kwaliteitsvlees wordt geleverd door Kaldenberg Slagerijen. In een speciale droogkast – die prominent aanwezig is in het vernieuwde Wapen – worden de Ribeye (Simmentaler rund) en de Entrecote (Black Angus) minimaal 3 weken gerijpt.

Signatures

De signatures van het Wapen van Kattuk zijn voor de regelmatige gast van het restaurant bekend, maar we zetten ze hier even op een rijtje en ze zijn uiteraard terug te vinden op de menukaarten:

De Onbelievebol, een echte prijswinnaar die Pieter al enige tijd geleden met een mede-student heeft bedacht… het recept blijft het best bewaarde geheim van Katwijk en omstreken.

De Sashimi van Tonijn, dit voorgerecht moest met name bij diverse Katwijkse bezoekers even ‘landen’ maar is niet meer weg te denken van de kaart.

Miljonairs Biscuit, dit heerlijke dessert is een rijkelijke afsluiting van jouw drie-, vier of meergangen menu.

De Biefspies, ook weer zo’n topper. Eenmaal besteld, blijft besteld.

Je hebt carpaccio’s en carpaccio’s. De Carpaccio Deal van het Wapen van Kattuk heeft een geheel eigen draai gekregen met een secret dressing. Een absolute hardloper onder de voorgerechten en staat al vanaf het allereerste begin op de kaart van het Wapen van Kattuk.

Pieter, Edith en hun team willen hun passie voor lekker eten, drinken en gezelligheid graag met je delen. Zij noemen dit Katwijkse Gastronomie… even wegstappen uit je drukke bestaan en samen met familie, vrienden, bekenden of collega’s de onthaasting aangaan. Je bent van harte welkom in het geheel vernieuwde Wapen van Kattuk.
Reserveer via het contactformulier of bel ons direct op 071 40 180 10. Graag tot ziens in ons restaurant nabij het strand en het centrum van Katwijk aan Zee.