Over het Wapen van Kattuk

Eeterij het Wapen van Kattuk is een prachtig eigentijds restaurant waar gastronomie en warmte perfect samen komen in een sfeer van een Botanische Tuin gecombineerd met stalen en houten elementen. Chef kok Pieter van Klaveren en zijn team staan garant voor een gastronomische belevenis waar heerlijk eten, drinken, gezelligheid en ontsnappen van de waan van de dag bijeen komen.

Historie

Het echtpaar Pieter en Edith van Klaveren – beiden hadden reeds een rijke ervaring opgebouwd in de horeca – namen in 2012 Eeterij Het Wapen van Kattuk over van vader Jaap van Klaveren. In de volgende jaren werd ‘t Wapen – zoals het gezellige restaurant in de regionale volksmond bekend staat – een begrip in Katwijk en de omliggende regio. Nadat in 2012 een eerste verandering werd doorgevoerd volgde in 2014 een eerste grondige renovatie en nieuwe stijl van inrichting.

Leuk detail: Vader Jaap van Klaveren heeft de kneepjes van het horeca-vak in Mangerie het Sluisje geleerd. Dat restaurant (Franse keuken) was in de jaren 80 en 90 op hetzelfde adres aan de Sluisweg gevestigd.

Het Wapen van Kattuk nieuwe stijl

In 2017 werden plannen gemaakt voor een geheel nieuwe stijl en indeling. Interieur-architecte Lisette Algra van Design Interieur Advies werd hiervoor benaderd. Zij was al eerder betrokken bij de inrichting van Brasserie Havenkwartier, het restaurant van vader Jaap en broer Robin nabij de jachthaven van Katwijk.

Sem Guijt van SEM Design  is verantwoordelijk voor de stalen elementen in het interieur zoals bij de entree en het stijlvolle rek bij de bar van het Wapen van Kattuk. De kundige vakmensen van BeMa Interieurbouw en Betimmeringen verzorgde diverse interieur elementen in het restaurant zoals de meubels en de prachtige bar. Het resultaat is een prachtig eigentijds restaurant aan het centrum van Katwijk waar gastronomie en warmte perfect samen komen in een sfeer van een Botanische Tuin gecombineerd met stalen en houten elementen.

In juli 2019 is het nieuwe restaurant geopend met een gloednieuwe keuken voorzien van de allerlaatste trends. Daarmee is het Pieter van Klaveren en zijn team gelukt een duidelijke eigen signatuur te geven aan het stijlvolle restaurant nabij het centrum, de Boulevard en het strand van Katwijk aan Zee Een restaurant waar gastvrijheid net zo belangrijk is als gastronomie.

Aan het centrum van Katwijk aan Zee

Je vindt ons restaurant – Eeterij het Wapen van Kattuk – aan het centrum van Katwijk aan Zee in het karakteristieke pand aan de Sluisweg 2a. Het strand en de prachtige boulevard van Katwijk liggen op steenworp afstand. Uw auto kunt u desgewenst kwijt in de gloednieuwe parkeergarage gebouwd aan deze boulevard, ín het duin op nog geen 3 minuten lopen.

De capaciteit van het restaurant is ruim 40 zitplaatsen waardoor het restaurant ook zeer geschikt is voor kleine groepen. Vaak is er voor de spontane bezoeker ook nog ruimte aan de bar om alsnog aan te schuiven. Voor groepsreserveringen, neem voor meer informatie gerust contact met ons op of bel direct: 071 – 40 180 10.

Restaurant-Eeterij-het-wapen-van-kattuk-sluisweg2-in-katwijk