Team

Het team van het Wapen van Kattuk staat onder leiding van chef-kok Pieter van Klaveren. Zijn echtgenote Edith is gastvrouw en samen met hun team vormen zij het hart en het succes van het restaurant aan de Sluisweg, nabij het centrum van Katwijk aan Zee.

Chef-kok Pieter van Klaveren

Het koken is chefkok Pieter van Klaveren met de paplepel ingegoten. Pieter komt uit een horeca-familie en heeft de nodige ervaring opgedaan bij onder andere Restaurant het Oude Dykhuys in Lisserbroek, het Golden Tulip Zandvoort en Eeterij Neefies. Eerder rondde hij de Hotelschool Amsterdam af waar hij in het eindjaar bij Edith – zijn echtgenote – in de klas zat.

Pieter noemt bovenal zijn vader Jaap van Klaveren zijn grootste leermeester. Pieter ging het ondernemers avontuur aan met zijn vader ten tijde van Eeterij de Neefies en naar eigen zeggen heeft hij van hem het vak geleerd. Pieter laat zich graag inspireren tijdens diverse evenementen en tijdens vakanties met zijn gezin. Zo bezoekt Pieter regelmatig samen met zijn familie diverse food-evenementen zoals wijn-en-spijs wandelingen, food(truck) festivals alsmede whiskey festivals.

Het zijn kleine feestjes voor de familie van Klaveren…. Proeven, zien en testen! Op reis/vakantie – en met name naar landen rond de Middellandse Zee – grijpen Pieter en Edith elke gelegenheid aan om zich door locale delicatessen en smaaksensaties te laten inspireren. Diverse gerechten op de menukaart vinden daar deels hun oorsprong.

De allergrootste inspiratiebron qua kookstyle voor Pieter is chef-kok Guy Savoy. De Fransman Savoy is de eigenaar van het gelijknamige Guy Savoy-restaurants in Parijs en Las Vegas, beide met meerdere Michelin-sterren. Savoy was onder andere tevens de mentor van de wellicht meer bekende Britse chef-kok Gordon Ramsay.

Pieter werkt en kijkt graag vanuit de volledig vernieuwde keuken in het restaurant en is daar vaak te vinden. Daarbij vindt hij het erg belangrijk wat de gasten zeggen, van jong tot oud. Voor hem en zijn team staan service en gastvrijheid daarbij op de eerste plaats. Indien iets niet in orde is dan verneemt hij dat graag. Volgens Pieter is gastronomie – in de breedste zin van het woord – de laatste jaren in Katwijk enorm gaan leven en daar is hij best trots op.